Spaceshuttle lancering I
Door: Dionne
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne
14 November 2009 | Verenigde Staten, Cape Canaveral
We slapen 1 nachtje daar, om vervolgens naar Cape Canaveral (320km naar het oosten) te gaan voor de lancering van vrijdagnacht!
Heel bijzonder is het dat er twee raketten worden gelanceerd in de tijd dat wij in Florida zijn! In de nacht van 13 op 14 november tussen 00:48 en 02:18 staat de Atlas V gepland, een onbemande raket die een communicatie-satelliet in een baan om de aarde moet brengen.
We hebben op internet "de perfecte plek" gevonden, Jetty Park, waar meerdere spotters stonden, jongeren met drank, nachtvissers. Er wordt voor dit evenement 10 dollar gevraagd om met de auto de kade op te mogen. Vol spanning betreden wij het terrein! Op de plek waar de lancering plaats gaan vinden staan schijnwerpers, er vliegen Black Hawk-helikopters over en er rijden patrouille-wagens langs de buitenste weg van het terrein. Het is een hele heldere nacht, ik heb zelden zoveel sterren gezien! Alles lijkt dus perfect voor een lancering.
Rond 01:15 staan er van de 200 auto's nog maar vijf op het terrein, naast de onze die van de vissers, en een verdwaalde Fransman... Hebben de andere mensen dan nieuws gehoord dat de lancering is uitgesteld? Of weten ze niet dat er een 1,5 uurs-timeframe is? Het is best gezellig zo midden in de nacht, drankje meegenomen, dus besluiten we tot 02:18 te wachten.
Helaas, eenmaal thuis vertelt onze computer ons dat er problemen waren met de brandstofvoorziening, en dat er nog geen nieuwe datum bekend is voor de lancering. Ze zullen in ieder geval wachten tot de Atlantis weg is.
Op 12 november stond de lancering van de Atlantis gepland, een bemande spaceshuttle die naar de maan gaat. Deze is door de weersomstandigheden al uitgesteld tot 16 november. Nu maar hopen dat deze doorgaat! Lijkt me echt ontzettend gaaf om zo'n lancering mee te maken!!
15 November 2009 - 11:10
Corrie:
Wat machtig mooi en intressant allemaal zeg.Ik kijk uit naar jullie volgende verslag -
15 November 2009 - 13:12
Nooit De 0 Smit:
He gasten,
Hier even een teken van leven. ziet ergoed allemaal. We misen jullie heel erg......................................................................................................................NOT
HAVE FUN -
15 November 2009 - 20:57
Lenie:
Ik denk dat ze de lanceringen stop zetten tot jullie uit de weg zijn! Veel plezier! -
17 November 2009 - 21:36
Gaby:
Jeee, wat een mooie foto's zitten erbij zeg. Ik heb jullie schoen gezet, maar er zaten vanochtend alleen keutels in. Yiori en Natalie hadden wel cadeau's. Sorry! Leugentjes verteld ofzo???
Het weer hier is ronduit smerig! Is Ida in de buurt misschien nog beter. Hoe is het nu? Hopelijk weer zonnig.
Nee, wat zeg ik nou? Ik ben stinkjaloers en gun jullie geen magisch uitzicht, uitslapen, sight-seeing en daarbij nog eens tropisch weer! Zeg maar eerlijk, wat valt er tegen? Goor eten, slecht gezelschap, meer van hetzelfde, saaie uren, vieze onderbroeken???
Ik ga zo een slapen, lekker in mijn mooie bedje, met supermatras, maar eerst even douchen in mijn schone, witte douche. Daarna een schone onderbroek en nachtjapon aan. Morgen in onze lease-auto naar het werk. Ennuh, bedankt voor het cadeau. Had ik weer geen hol aan! (ok, een beetje lol, thanx!)
XGaby -
22 November 2009 - 11:04
Mari:
Huis, heb jij mijn blouse gezien??