Los Angeles, City of Angels (en Helga) - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu Los Angeles, City of Angels (en Helga) - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu

Los Angeles, City of Angels (en Helga)

Door: Martijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne

23 November 2009 | Verenigde Staten, Los Angeles

Toen we ons definitieve reisschema in elkaar zetten, hadden we slechts 2 dagen voor Los Angeles gereserveerd. Het leek ons geen bijzondere stad, zeker in vergelijking met New York of Miami. Ook de ervaringen van vrienden gaven geen aanleiding om een langer verblijf te plannen.

We kwamen afgelopen vrijdag dan ook zonder veel wensen aan in Los Angeles. Mooi hotel (Four Points Sheraton, dichtbij LA Int. airport) geboekt, kunnen we ons in ieder geval daar vermaken. De vrouwelijke hotelconciërge (een kruising tussen Chazia Mourali en Alo Alo’s Helga) droeg ons op morgen de Grand LA bustour te boeken. Dat doe je dan maar he, zeker als ze meer spierballen heeft dan mijn vader. “YOU PAY 40 DOLLAR NOW, TOMORROW YOU PAY THE REST!”. Misschien zou een nieuw karakter voor de kerst leuk zijn, dacht ik nog.

Zaterdagochtend, 09:00. Onze tour. Helga zwaaide ons nog vriendelijk uit (met haar zweep). Staan trouwens leuk, die hoorntjes… De buschauffeur voor deze dag was Marc, een 57-jarige Amerikaan met een waanzinnig gevoel voor humor. Bush, katholieken, vrouwen (vooral zijn ex-vrouwen moesten het ontgelden), Mexicanen, Duitsers, werkelijk iedereen kreeg er van langs.

Hij vertelde openhartig over zijn privé leven. Zo vertelde zijn vrouw 5 maanden geleden dat ze niet meer van hem hield. Ze had 22 prachtige jaren gehad maar was toe aan een ander leven. “Tja, ik ga niet zitten jammeren thuis. Ben dus gelijk via google op zoek gegaan naar een nieuwe. Uit de Filippijnen. We gaan over 6 weken trouwen. Ik heb ze nog niet ontmoet maar ze lijkt heel aardig”.
Hij woonde inmiddels een jaar of 40 in Los Angeles en vertelde alle ins & outs van deze stad.

Zo reden we over de weg van de film Speed, langs het gebouw dat in Independence Day door de aliens werd opgeblazen en door de wijk waar Bruce Willis in Die Hard rondliep met het bord “I hate niggers”. De bus stopte op de plaats waar de afscheidsceremonie van Michael Jackson werd gehouden en bij de begraafplaats van Marylin Monroe. De chauffeur stelde daarbij de vraag: “Welke beroemdheid heeft 66.000 dollar betaald om na zijn dood onder het graf van Marylin Monroe begraven te worden? Zodat Marylin Monroe altijd op hem ligt.” Het antwoord: Hugh Hefner, de baas van Playboy.

Heel erg leuk was the Farmers Market, vol met eettentjes zoals wij ze alleen van de Spaanse “mercats” kennen. We kozen voor Braziliaans eten. Erg goede keuze. Je schep je bord vol met vlees en je betaald voor het gewicht van je bord. Origineel concept!

Verder zagen we waar de sterren wonen, zoals de villa’s van Will Smith, Richard Geere, Diana Ross, John Travolta, Jonny Depp ect, waar ze eten en waar ze uitgaan. Vooral de wijken Hollywood en Beverly Hills zijn erg leuk, mooie straten met palmbomen, kapitale villa’s en een groot gehalte ferrari’s op de wegen.

In Hollywood werd Dionne aangesproken door een aantal beroemdheden. Of ze met haar op de foto mochten! Niemand minder dan Shrek, Obi One Kenobi en een wannabee Spiderman omsingelden Dionne, die haar haar nog even goed deed. Dionne’s onschuld is daarbij noemenswaardig. “Moet je betalen voor een foto met hun dan?” was Dionne’s vraag toen Obi, Shrek en Spiderman geld wilden zien voor hun performance. “Sorry, don’t got money with me” riep ik, terwijl we wegsnelden. Ik heb nooit geweten dat Shrek zo boos kon zijn…

Terug in de bus konden we er smakelijk om lachen. Zeker omdat de chauffeur vertelde dat er vorige week een toerist door Spiderman op zijn bek was geslagen, omdat deze geen dollar betaalde voor een foto. Toen de politie arriveerde wisten ze niet wie ze moesten arresteren: er liepen vier verklede spidermannen rond!

Na het zien van het wereldberoemde Hollywood Sign, Venice Beach, Muscle Beach, The Walk of Fame (voor een foto van de ster van Michael Jackson sta je 5 minuten in de rij), het Chinese Theatre, het Kodak Theater (home of the Oscars), Beverly Hills (waar de rich and famous wonen), Mulholland Drive, Rodeo Drive (met alleen maar exclusieve boetieks als Giorgio Armani, Gucci, Chanel en Bijan), Walt Disney Concert Hall, downtown LA met de hoge gebouwen, Marina del Rey (jachthaven) en Chinatown was het tijd voor de chauffeur iedereen naar zijn hotel terug te brengen.

Wij hadden nog wel zin in een drankje dus vroegen hem of hij nog leuke uitgaansgebieden in LA wist.
“Of course, shall I bring you guy’s?” was zijn ontzettend aardige antwoord. Hij zette ons af op Sunset Boulevard, de wijk met chique en trendy shops en restaurants, waar de sterren zich uit kunnen leven.

Vier Long Island Ice Tea’s en 20 kipkluifjes verder, zonder overigens een ster gespot te hebben, besloten we onze mooie dag LA af te sluiten. De stadsbus (75 cent per rit) bracht ons terug naar ons hotel.

Los Angeles is een veel leukere stad dan we van te voren gehoopt (en gehoord) hadden. Een mooie afsluiting van ruim drie weken Amerika. Ik blijf een fan van dit fantastische land. Al kijken Dionne en ik nu al uit naar Fiji! (over 5u gaan we de lucht in, we vertrekken op zondag, 11 uur vliegen later komen we op dinsdag aan op Fiji. De gehele maandag zijn we theoretisch in de lucht, heel vreemd).

Groetjes vanuit zonnig LA,
M&D

ps: Gaby, tussen de foto's staat een foto van een bekende serie die jij en Dimitri volgen. Rara welke foto en welke serie!

• 23 November 2009 - 16:52

Pap En Mam En Baco :

wat een leuk verslag en fotos net of we er zelf bij zijn. hardstikke leuk veel plezier in Fiji en een goeie reis dag eppie en dorie dikke kus

• 24 November 2009 - 13:20

Erik:

Lekker is dat zeg.
    Hoor en zie dat jullie lekker aan de churros zitten en ik zit hier zonder:(

• 25 November 2009 - 15:01

Gaby:

Yes, gespot, LAInk

• 25 November 2009 - 18:38

Erwin En Janny:

he martijn en dionne mooi man zo reis ben er jaloers op geniet ervan met ze tweeen wij blijven naar je reisverslag kijken
    het beste
    groetjes uit almere