Backpack leven - Reisverslag uit Hervey Bay, Australië van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu Backpack leven - Reisverslag uit Hervey Bay, Australië van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu

Backpack leven

Door: Martijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne

23 December 2009 | Australië, Hervey Bay

Vandaag aangekomen in Hervey Bay, in het oosten van Australie. Met onze backpack's zijn we in Brisbane in de bus gestapt, om 6 uur later in Hervey Bay aan te komen. Dit stadje (heeft iets weg van Renesse) is de toegangspoort tot Fraser Island, een van de topattracties van Australie. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en trekt jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers. Dit mogen we dus niet missen!

Op het busstation van Hervey Bay stonden tientallen kleine busjes te wachten, allen beplakt met logo's van backpackers motels. Je kiest een busje uit, vraagt of ze plek hebben voor een nachtje en bij akkoord word je gratis en voor niets naar het motel gebracht. Een kamertje kost 35 euro voor een nachtje, valt erg mee dus.

Het rose busje (Dionne heeft die uitgezocht...) bracht ons naar ons nieuwe "resort". Is ff anders dan de droomverblijven van Fijj, maar eigenlijk voelen we ons hier minimaal net zo thuis.

Het backpack-verblijf heeft een centrale ruimte met een keuken, wat gemeenschappelijke koelkasten en wasmachines. Er is een barretje, wat darts en poolbiljart en in de tv-ruimte is een groep jongeren de Simpsons aan het kijken, heerlijk!!

We doen een biertje mee, alvorens een tour naar Fraser Island te gaan boeken.

Helaas, Fraser Island blijkt totaal volgeboekt te zijn, zo horen we aan de bar, ivm de zomervakantie in Australie, die de week voor kerst begint. De receptie van ons motel probeert nog een aantal touroperators, maar geen van allen hebben nog plaatsen vrij. Dat wordt geen Fraser voor ons, we balen er van.

Nog maar een biertje doen dan.