Singapore een strenge stad?
Door: Dionne
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne
07 Januari 2010 | Singapore, Singapore
In Azie beginnen we met twee daagjes Singapore, van waar Erwin met ons mee zou reizen naar Thailand. Helaas is Erwin niet in het vliegtuig gestapt door problemen thuis, maar gelukkig hebben we het samen ook leuk.
Wij kwamen om 23u aan in Singapore, wat een stad! Lijkt wel op Manhattan of Sydney, met allemaal wolkenkrabbers en het ene gebouw nog aparter dan het andere! De taxichauffeur spreekt goed Engels en vertelt ons wat over de stad. In 2 uur tijd kan je het hele land rondrijden, er wonen 5 miljoen mensen en ze zijn niet arm. Als vrouw kan je nog veilig over straat, ook ´s nachts, en 80% van de bevolking is Chinees. Er is zelfs zoveel werk dat ze elk jaar een miljoen arbeiders moeten aantrekken!
Martijn had vooraf (bij de reservering van de vlucht) al nasi besteld voor in het vliegtuig, en hij was ook de enige in het vliegtuig die wat te eten kreeg! Omdat ik nog honger had toen we aankwamen, gingen we nog even op zoek naar wat te eten. Op 5 minuutjes lopen van ons hotel vonden een reusachtig uitgaanscentrum, mooier en groter dan we tot nu toe in alle steden gezien hebben, bizar!!! Het uitgaansleven doet niks onder voor dat in Londen, New York, Parijs of Rotterdam! En de mensen zijn zo modern! Iedereen kleedt zich supernetjes, we zijn helemaal verbaasd!
Het is ook lang niet zo streng als we verwacht hadden! Mensen lopen door rood, je kan niet op de grond zitten omdat het er zo schoon is, iedereen rookt gewoon op straat en ´s avonds staan er groepjes hangjongeren die met elkaar wat aan het drinken zijn! Wat een stad!
In Singapore hebben we trouwens voor het eerst deze reis sate-saus gevonden! Overal op straat kan je sate-stokjes kopen, heerlijk! En bockworst... wel vreemd. Singapore is echt een topstad!