Dionne heeft haar Viking gevonden - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu Dionne heeft haar Viking gevonden - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu

Dionne heeft haar Viking gevonden

Door: Dionne

Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne

25 Oktober 2009 | IJsland, Reykjavik

Het nachtleven van de IJslandse hoofdstad Reykjavik is wereldberoemd. Op vrijdag en zaterdag schijnen honderden IJslanders van café naar café te trekken.

Zaterdagavond, tegen negen negen uur. Wij komen net terug van onze Golden Circle-tour. De uitgaansstraat van Reykjavik is verlaten en biedt een troosteloze aanblik. Is dit nou het fameuze nachtleven? De stilte wordt af en toe doorbroken door het gekraak van autobanden met spikes. We waren gewaarschuwd, het nachtleven komt pas laat op gang in Reykjavik. Alcohol is duur, daarom wordt er thuis ingedronken. Na middernacht begint het, maar echt los gaat het pas tegen half twee.

Daarom gaan we eerst naar ons appartement, lekker wat eten en onze kleine flesjes drank opdrinken (“bedankt KC en Eefje!”), voordat we tegen 01u meegaan op de ‘Runtur’ van de IJslanders. Het is volop druk op straat, het lijkt wel wat op Salou, maar dan een stukje kouder. We zien goed geklede mooie vrouwen en ongeschoren sukkels met kleding uit de jaren '70; de plaatselijke bevolking is er ook klaar voor!

Een nacht verder, wat kronen armer rest de conclusie. Kun je een stad met slechts een straat vol vertier daadwerkelijk bestempelen als een hotspot? Ja en nee. Voor zo'n klein stadje heeft Reykjavik een imponerend nachtleven, maar het haalt het niet bij Barcelona of Rotterdam. Het zit ’m vooral in de sfeer; we zien mensen van alle leeftijden, iedereen danst zoals in de Middeleeuwen en iedereen lijkt plezier te hebben.

En op de vraag of alle IJslandse vrouwen mooi zijn... Dat lijkt net zo retorisch als de vraag of Erwin hamburgers lust! Nee, het bleek een avond waar de gangbare vooroordelen werden ontkracht. Zo bleken de prijzen voor een biertje erg mee te vallen en zo bleken niet alle vrouwen blond en knap te zijn. Het meerendeel van de vrouwen was trouwens niet blond van zichzelf.

Een IJslandse kan net zo lelijk zijn als Björk of net zo mooi als Miss World. Ze gaan alleen meer dan in Nederland met een groepje vrouwen op stap en hebben een open houding, niet zo afwachtend en arrogant als veel Nederlandse vrouwen. We hebben trouwens geteld welk percentage nou mooi is; dat begon met 1 op de 15 aan het begin van de avond. Naarmate de avond vorderde, naderde het aantal mooie vrouwen in Martijn’s ogen de 100%-score. Moet zeggen dat lopen toen al schrier onmogelijk was... laat staan tellen...

IJsland blijft "voor ons" gewoon het land van geisers, gletsjers en watervallen. Oh ja, en Martijn wil er best heen met een vrijgezellenfeest ;-)

• 26 Oktober 2009 - 16:07

K-c:

Nu al aan het noodpakketje begonnen ??
    Haha
    Grtn

• 26 Oktober 2009 - 16:43

Dimitris En Gaby:

Als jullie dit berichtje zien, zitten jullie al in New York. Daar wordt het in elk geval leuk, want na jullie verhalen gaat IJsland van mijn to-go-list af. Paar mooie foto's, maar het lijkt me geen aantrekkelijk land. Koud geweest?? Nog wel gezwommen? Dat lijkt me dan wel weer stoer!

Toevoeging van Dimitris: Ajax-AZ: 4-2.

• 27 Oktober 2009 - 12:27

Erik:

Leuk om al die verhalen zo te lezen!!!!
    Foto's zien er ook mooi uit!
    Blijf jullie via deze site goed volgen!

@martijn we hebben gisteren weer met 4-1 verloren in Ridderkerk.
    Kraaien 6-2 verloren!!