Cairns - Reisverslag uit Cairns, Australië van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu Cairns - Reisverslag uit Cairns, Australië van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu

Cairns

Door: Dionne

Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne

30 December 2009 | Australië, Cairns

Cairns is de meest noordelijke echte stad van de oostkust Australie. Het is een leuke stad aan zee (waar je, opnieuw, niet in kan zwemmen..). Het is heel tropisch hier, elke dag een graadje of 35 en benauwd, even wennen. Als je de stad uitrijdt, zit je direct middenin het regenwoud. En een partij dieren... Fantastisch!

Hier is niet alleen de zee een no-go-area, ook de rivieren kun je niet in ivm krokodillen. Als je in de bomen kijkt, is de kans groot dat je papegaaien ziet, of anders wel vleermuizen. Die trekken er elke avond als de zon ondergaat massaal op uit om eten te zoeken. Je hoort de hele dag kaketoe's schreeuwen, en gekko's kunnen ook niet stil zijn. Het mooiste geluid is de kookaburra die in de boom naast onze kamer woont, zoek maar eens op op internet!

Gisteren zijn we gaan white-water-raften; in een 2-persoons-sportraft hebben we de Barron-river getrotseerd! We zijn gelukkig niet omgegaan in een van die rapids, hoefden dus geen rotsen te ontwijken en ook niet te vechten met krokodillen, maar we waren wel koning in vastliggen op rotsen. De meest effectieve manier om op eigen kracht door te gaan was de honeymoon-shuffle (dan moet je gelijktijdig een schuif-beweging maken, net zolang tot je raft weer los is). Een chinees stel was meester in alles fout doen, tot ergernis van onze begeleidster. Dit man-wijf duldde eigenlijk geen tegenspraak, maar als er halverwege een stroomversnelling niet naar je aanwijzingen geluisterd wordt, tja, dan doe je daar toch weinig aan. We hebben dus erg gelachen, zeker als de chinezen weereens omgingen of vast kwamen te liggen in een draaikolk en met een lasso bevrijd moesten worden!

Na een broodje ham-mier (die beesten zitten echt overal!) is het weer tijd om een duik te gaan nemen in een van de drie prachtige zwembaden. Zo'n resort is toch net ff lekkerder dan een backpackhok.

Wij wensen jullie alvast een heel gelukkig nieuwjaar en denk even aan ons morgenmiddag om 15:00, dan staan wij hier op de boulevard naar het vuurwerk te kijken en is het voor ons al 2010! Heel raar...

• 30 December 2009 - 19:10

Oom Hans Tante Joke:

he neef en nicht
    een heel goed 2010 geniet er nog van en we genieten met volle teugen van de foto's en de verslagen
    groetjes

• 31 December 2009 - 10:58

Annemarie:

Heeeey Martijn en Dionne!

Happy 2010 gewenst!!!! Dat het maar een heel mooi, gezellig, liefdevol en mooi jaar mag worden met heel veel gezellige avondjes, borreluurtjes en hardloopevents;-)!

Dikke knuffel van mij!

• 31 December 2009 - 11:24

Pa En Ma:

ha kinders vast een heel gelukkig 2010 ,een goede gezondheid en heel veel geluk en liefde.nog even en het is bij jullie een nieuw jaar geniet er nog heerlijk van wij kijken heel erg uit naar 7 februari groetjes.

• 31 December 2009 - 18:15

Lenie:

Hallo Dionne en Martijn,

Ik heb de foto en de lag van de kookaburra kunnen vinden. Nog een kleine vijf uur en dan is het hier pas nieuw jaar.
    Mooi vuurwerk gezien?

• 01 Januari 2010 - 11:09

Bro En Timmy:

Hoi lieve bro en sis. Wij wensen jullie een fantastisch 2010!! Gaaf zeg dat jullie de Dacelo novaeguineae in de boom (boomeae met takeaa)hebben zitten zeg! :) Even een waarschuwing: maak 'm niet gek hoor, want dat wordt ie mega agressief. Ik las op het forum van de vogelvereniging dat ze slachttanden kunnen ontwikkelen tot wel 30 cm! Er zijn verhalen bekend dat ze in dronken toestand hele dorpen hebben afgeslacht!! Ongelooflijk he!

• 01 Januari 2010 - 18:44

Andrea:

Hallo lieve vrienden!
    Happy new year! Fijn dat het zo leuk is op kangoeroe eiland. Hier gaat alles goed. Herstel gaat langzaam maar komt wel goed. Ik denk dat ik rond 7 februari weer ga werken. Ik geniet van jullie berichten en foto's. Aaron vind de video's het leukst.