Labadee, Haïti - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu Labadee, Haïti - Reisverslag uit Port-au-Prince, Haïti van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu

Labadee, Haïti

Door: Martijn en Dionne

Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne

07 November 2009 | Haïti, Port-au-Prince

Tot onze verbazing gaan we niet echt naar Haïti, maar naar Labadee. Volgens onze folder (die de voorgaande avond weer samen met onze strandhanddoeken was bezorgd): “Labadee is a private paradise, filled with pristine beaches, easy walking trails and lush tropical vistas.”

We wisten eigenlijk niet zo goed wat we hier nou van moesten denken, een privéstrand van de cruisemaatschappij?! De mensen in het land zijn zo arm, dat er bewakers met geweren langs het hek staan, zodat wij veilig kunnen zwemmen. Erg, vind ik dat. De locals profiteren op deze manier dus niet eens van onze komst naar hun land.

Bij aankomst vergeten we dit allemaal snel, we liggen voor anker in een schitterende baai en worden om 8 uur ‘s ochtends met kleine bootjes heen-en-weer gebracht naar de kust. Aangekomen blijkt het allemaal veel groter dan gedacht! Er zijn zes stranden, er is een groot speelpark in het water, er is heel veel bos met wandelpaden erdoorheen en er is zelfs een vlooienmarkt! Die ochtend, lang voordat iedereen wakker was, heeft het personeel al het eten en de drank al naar het eiland gebracht, bizar! We kunnen dus gewoon gebruik maken van alle luxe die we inmiddels gewend zijn! Op drie verschillende locaties kun je ’s middags barbecueën, er lopen de hele dag obers rond, te gek voor woorden!

Van Haïti hebben we dus niet veel gezien, maar het was heerlijk een dagje niks te kunnen gaan ontdekken en dus maar verplicht te relaxen in een hangmat, afgewisseld met wat snorkelen in het mooie water!

Eenmaal terug aan boord duiken we direct het zwembad in, heerlijk weer thuis te zijn! Als het begint te regenen besluiten we even naar de kamer te gaan en horen we op het nieuws dat er een tropische storm over de Caribbean raast. Ida is nu een categorie 1-orkaan bij Nicaragua, waarbij meer dan 500 huizen, bruggen, wegen, overheidsgebouwen en ook elektriciteitslijnen enzo zijn verwoest, maar zal boven de Golf van Mexico (waar wij nu heengaan) waarschijnlijk afzwakken tot een tropische storm. Het Amerikaans Orkaancentrum in Miami zegt echter ook dat Ida net zo goed aangesterkt kan worden tot een categorie-2 hurricane op zondag… Hmmm, we bereiden ons maar voor op slecht weer en hoge golven.

• 10 November 2009 - 21:06

Ellen:

Labadee is wel degelijk Haiti. Maar omdat mensen geen cruise naar haiti willen, noemen ze het Labadee.
    Het is ook geen eiland zoals vaak gezegd wordt. Soms wordt het Hispanolia genoemd. Zo heet namelijk het eiland met Haiti en de Dominicaanse Republiek. Dit resort was vroeger een ClubMed resort. Veel plezier op jullie cruise!