We verlangen naar Oz
Door: Dionne
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne
12 December 2009 | Nieuw Zeeland, Wellington
Om 9 uur arriveert de politie voor nader onderzoek. Als hoofdrolspelers van CSI gaan de vriendelijke mannen aan de gang; vingerafdrukken, foto's, interviews, het complete arsenaal wordt ingezet!
Om 10 uur lopen we met al onze bezittingen (een portemonnee, een camera, het politierapport en onze kopie-papieren) richting het Nederlandse consulaat. Geluk bij een ongeluk, het consulaat zit in de miljoenenstad Auckland recht tegenover ons hotel. "Of het zo moest zijn" vragen we onszelf af.
Een vriendelijke Nederlandse mevrouw helpt ons verder. We mogen al haar chocolade-kerst-koekjes eten als ontbijt, we mogen een van de computers gebruiken om wat zaken te regelen en omdat we gelukkig nog kopieen van ons paspoort hebben, kon ze de aanvraag voor een tijdelijk nooddocument snel voor ons regelen. De volgende dag zou het klaarliggen bij de ambassade in Wellington!
"Wellington?! Daar waren we eergister ook! Dat ligt 700 km zuidelijker..." bedenken we tegelijkertijd. Maar goed, op zoek naar de backpacks dus, naar vervoer naar Wellington en een vervangende vlucht naar Australie.
Uiteindelijk zijn we maar gaan vliegen van Auckland naar Wellington, want de gereserveerde huurauto was niet beschikbaar. De auto's die ze hadden waren een stuk duurder, plus een one-way-fee van 550 dollar! Een vliegticket was goedkoper, scheelde ons 10 uur auto rijden en een nacht slaap!
We hebben trouwens nog nooit zo snel in een vliegtuig gezeten! Om 18:10u kochten we de vliegtickets voor de late vlucht die goedkoper was dan de eerdere vluchten. Ook deze ticket-lady had waarschijnlijk medelijden met ons, want zonder dat we het wisten had ze niet het tarief, maar wel de tijd aangepast. Zo werden we met spoed naar de gate tegenover de McDonald's gestuurd (mochten daar dus niet stoppen), door de douane en als laatste het vliegtuig in. Om 18:30u zaten we al in de lucht en nog geen uur later waren we geland in Wellington. We zaten op verschillende plaatsen in het vliegtuig en hadden beiden een hotelsuggestie plus lift erheen aangeboden gekregen! Zo lagen we om 20:00u in onze mooie nieuwe hotelkamer, binnen twee uur, bizar!
Voorlopig hebben we bijna alles weer op orde. Iedereen is ontzettend behulpzaam geweest, ongelooflijk! We hebben onze noodpaspoorten bij ons, Martijn heeft nieuwe medicijnen gevonden (we kwamen er gisteravond achter dat ook die waren gestolen), het vliegticket is omgeboekt en we hebben een nieuwe oplader voor het fototoestel en wat informatie over mini-laptops.
Morgen vertrekt onze vlucht van Wellington naar Melbourne... eindelijk op naar onze Oz-experience!
11 December 2009 - 12:21
Chris:
Balen..Hoop dat alles snel weer geregeld is!
Succes!! -
11 December 2009 - 12:27
Annemarie:
Shit, shit, shit das effe flink bale! Goodluck!!! x -
12 December 2009 - 13:34
Gaby:
Ik zie dat jullie Internet gevonden hebben. Waar zijn jullie nu? Wellington nog? Bereikbaar voor ons? We zouden wel even willen bellen, maar weten niet op welk nummer of in welk hotel. Hoe is het nu? Gaat de reis gewoon verder? Nieuw paspoort, of met iets tijdelijks? Succes! -
12 December 2009 - 17:31
K-c:
Das wel enorm kut !!!klootzakken !!
Hoe konden ze 3 hoog door het raam klimmen eigenlijk zat er een brandtrap of iets ??
wel mooi dat er toch ook aardige kiwi's waren die behulpzaam waren :)
Grtn!! -
13 December 2009 - 06:59
Dionne Voor Gaby:
Hi zus,
We mogen doorreizen met een nooddocument. Dat is een roze paspoort, dus we krijgen veel commentaar... Maar goed, het is een jaar geldig, en we mogen er de landen mee in die we aan willen doen, dus inderdaad, de reis gaat gelukkig gewoon verder.
We zijn in Melbourne, in het zuidoosten van Australie. Hebben een hotel in het centrum, Medina. We gaan vanavond op zoek naar een prepaid-telefoon. Zodra dat gelukt is, zal ik je direct sms-en.
We hebben ook een nieuwe laptop gekocht, dus snel nieuw bericht! -
16 December 2009 - 12:06
Andrea:
Heel erg dat zoiets gebeurt. Kan je je laptop niet hacken voor de foto's? -
16 December 2009 - 21:16
Corrie:
Hoorde het van Truus. Gewoon klote, zelfs daar zijn dus criminelen.
Maar laat jullie mooie reis er niet door verpesten hoor!!!!!!! -
17 December 2009 - 06:40
Ester:
Hoi hoi!
Hoe is t nu? Is alles goed te doen met jullie nooddocument? En nog iets gehoord van de politie uit N-Z?
Ben ook heel benieuwd hoe jullie t in Australië hebben. Beetje Kerstgevoel, ondanks t mooie weer? Hier ligt sneeuw!
Hoop dat jullie nog genieten van jullie reis!!
xxx