Op naar Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu Op naar Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Martijn en Dionne Huizer - WaarBenJij.nu

Op naar Sydney

Door: Martijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn en Dionne

17 December 2009 | Australië, Sydney

We rijden rond 23:00, direct na de pinguin parade voorzichtig richting Cowes, een klein toeristisch stadje aan de noordkust van Phillip Island. Zonder pinguins, koala's en kangaroes te scheppen parkeren we onze camper aan het strand. "Mag eigenlijk niet" vertelde de ranger ons, "maar er is weinig politie op de been rond dit tijdstip dus ik zou het gewoon doen".

Na 7 uurtjes slapen worden we wakker door de zon die vol op onze camper schijnt. De radio biedt uitkomst, vandaag wordt het rond de 39 graden. Gek idee, in Nederland sneeuwt het begrepen we van Gaby en John.

We halen wat broodjes bij de plaatselijke bakker, pindakaas en chocoladepasta bij de supermarkt en picknicken lekker op het strand. De zee fungeert als douche, alvorens we onze reis moeten voortzetten. We hebben in totaal 5 dagen om 2.400 km te overbruggen. De eerste twee dagen hebben we al 200 km weggetikt, dus we zijn lekker op schema.. ;-)

Sydney

Vannacht doorgereden met onze camper tot de benzine op was. De eerstvolgende 24-uurs tankservice was te ver om door te kunnen rijden, zeker omdat we niet midden in uitgestrekte regenwouden wilden stranden. We hebben 3 uur lang het aantal tegenliggers geteld, verder dan 4 kwamen we niet. Niet meegeteld zijn de kangaroe, koala en reuze-hagedis die we gelukkig net op tijd konden ontwijken. Met 120 km/uur vast geen prettig gevoel, voor zowel dier als camper. We snappen nu ook waarom iedereen ons afraadt 's nachts te gaan rijden.

We parkeren onze camper op een parkeerplaats achter een benzinestation, kunnen we morgenochtend vroeg ons pad richting Sydney vervolgen.

‘s Morgen helaas geen douche, wel verse koffie en 60 liter brandstof. Geinspireerd door de collega toeristen uit China staat vandaag een bliksembezoek aan de bekendste stad van Australie op het programma. Snel wat foto's schieten van de highlights, we moeten na Sydney namelijk binnen 36 uur nog zo'n 1.000 km afleggen. Over 2 dagen moet onze camper in Brisbane teruggebracht worden.

Tegen 16:00 komen we aan in de miljoenenstad. Aangezien we morgenochtend vroeg alweer kilometers moeten gaan maken, vinden we het zonde om $ 100 voor een hotel te betalen. Er zijn ook geen campings in Sydney dus proberen we onze camper te parkeren bij het kantoor van Britz (het bedrijf waar we onze camper hebben gehuurd). Dit ligt 8km buiten het centrum.

Het kantoor is al gesloten, gelukkig loopt er nog een jongen in Britz kleding op het terrein. We leggen ons plan uit en met woorden als "Flex", "Sweet" en "Peace" geeft hij enthousiast akkoord. Sympathiek, zoals alle Australiers zijn overigens.

Na een citytour door het stadscentrum, een korte boottocht langs de skyline, een bezoek aan de haven en een culinair uitstapje (twee hamburgers bij de Mc Donalds, koffie bij de Starbucks en 4 biertjes in de Irish Pub), besluiten we terug te keren naar onze prachtige verblijfplaats van vanavond.

Daar staan we dan, op het verlichte parkeerterrein van Britz, onder een afdak, op een industrieterrein in een buitenwijk van Sydney. Het regent onophoudelijk, maar wij versieren onze camper voor het slapen gaan nog met wat kerstslingers. We staan toch lekker droog! De geplande wilde stapavonden in Sydney zijn helaas niet uitgekomen. Maar eigenlijk is dit net zo leuk.